SpiritWijs

Spiritualiteit op eigen wijze

Home » Eigenwijsheid

Eigenwijsheid

Eigen wijsheid

ervaringen met bezinningsdagen

Het thema van het weekend “De weg naar binnen” sprak mij erg aan. En dit thema werd ook waargemaakt, voor mij. Het programma was goed en evenwichtig van opzet. De teksten spraken erg aan. Het rustige lezen, de stilte en de inbreng van eenieder was bijzonder. Iedereen was er op zijn/haar wijze bij betrokken, en er werd echt geluisterd naar elkaar. Er was een zeer serene sfeer, waar je helemaal jezelf kon zijn. De terugkerende stiltemeditatie was weldadig. De gezongen incantates brachten mij naar binnen, vooral: “Dat ik mag ingaan tot dit hart dat luistert”. De afwisseling van het besprokene en dan de natuur ingaan om het concreet te maken, deed me bewust worden van het één te zijn met de natuur.

Hartelijk dank voor het voedzame weekend, geestelijk en lichamelijk. Heerlijk zo’n creatief weekend, met mystieke teksten en met zang, een speels en inhoudelijk weekend. Ik ben erg gedragen door jou en een ieder in het versterken van waar ik mee bezig ben. En dat is psalm 139, die mij ziet zoals ik ben, dieper dan ik mezelf ken, liefde in alle nieuwe dingen zal mij altijd en overal blijven omringen.

Voor mij was het een bijzonder weekend en heeft mij opnieuw op weg gezet om meer te luisteren naar mijn hart en daar op in te gaan. Het weekend heb ik als zeer positief ervaren, een fijne groep mensen, deskundig, warm en liefdevol geleid door jou. Thuis heb ik het weekend laten bezinken en uitgewerkt op papier en in mijn ‘gelukskistje” gedaan, zodat ik het kan terugpakken en herbeleven, ​het weekend heeft mij veel duidelijk gemaakt, heeft mij bevestigd in mijn zoektocht naar mezelf, hier kan ik iets mee.

Het was een mooi weekend. Het klikt in de groep en er is een groot vertrouwen onderling. De teksten spraken mij aan. Persoonlijk ben ik niet echt op zoek naar iets in zo’n weekend, ik hoef ook niets te ‘vinden’. Ik wil de rust en de stilte gewoon beleven. Klasse! hoe je dit leidt en hoe je iedereen in hun eigen waarde laat.

Wij ervoeren het weekend als heel warm en liefdevol. Al mediterend komen nieuwe inzichten naar voren en ook de wijzen, waarop we die nieuwe inzichten in ons leven aan het werk kunnen laten. Hoe belangrijk en goed het is om onszelf leeg te maken en dan Gods Geest en Liefde in ons aan het werk te laten. Dank voor jouw inzet en de “niet leidende” leiding van jou.

Voor mij was wel speciaal te ervaren dat hoe de teksten tot mij spreken kunnen, ook hoe de stemklank van het zingen van de incantates tijdens de meditatie tot mij/tot een ieder persoonlijk kan klinken. De stem die klinkt vanuit de tekst en vanuit onze eigen klank. Een mooie parallel. En daarnaast ook wat de tekst mij zei, en wat de mooie reactie was van de anderen.

Warm, kundig en professioneel geleide training. Geeft handvatten om wegen in te slaan die mij als persoon en als professional behulpzaam zijn: als persoon om dichter bij bronnen in en buiten mij te komen. Als professional om nog aandachtiger in te zoomen op de behoeften en verlangens van de cliënten die ik begeleid. Dit smaakt naar meer!

Tijdens de training Begeleiding geven in spiritualiteit en mystiek heb ik een goede maar ook een vertragende tijd ervaren. Het was erg fijn om even uit de hectiek van alledag te stappen en een gast te zijn in het mooie St Catharinadal. De mooie teksten van Maria de Groot gaven mij verstilling, ik ervaarde persoonlijke verdieping en ruimte voor verdere verkenning. De uitwisseling met de andere deelnemers zorgde voor een reflectie op mijn werk als geestelijk verzorger. De begeleiding van Petra en Henk was top!  Graag tot een volgend keer.

Meedoen aan deze training heeft mijn blik op het werkveld van de Geestelijke Verzorger heropent. Er mag en kan ruimte zijn voor stilte en er mogen en kunnen verschillen in tekstspel blijven bestaan. Ook mag de twijfel blijven bestaan. En de eventuele twijfel, die ik zelf had voor aanvang van de training, was gedurende de dag al snel helemaal verdwenen. De intimiteit van de groep maakt dat er een hele prettige sfeer ontstond om te praten en delen samen. Voor mij persoonlijk was deze dag weer een voeding om weer verder te kunnen, en ik zou het zeker iedereen aanraden, en zelf zou ik het ook zeker voor herhaling vatbaar vinden.

 

Mandala’s gemaakt ter verdieping van het thema: de innerlijke ruimte

Kleur bekennen

Kern
Draden gewoven vederlicht
kleur bekennend
ver-aardsend
stil & klein

onzichtbaar soms voor eigen oog
beheersing,
om eigen doen van actie
stop te zetten, gered door de bel
rust & 12.00 uur. welkome beschränkung

Aan de Poort: Ala’u’Abha
Bij het binnengluren zie ik een kleurenpracht
schitterend, glas in lood in schimmige tinten
de glans flikkert als een kaarsvlam

Kleur bekennen
ik voel mijn buikademhaling
en voel me licht en blij
luchthartig, jong en levend
De wind verlonkt en waait
het frisse zaaigoed aan
K’geef het de tijd, het groen komt
in kleur; bestaan!

Eigen wijsheid