SpiritWijs

Spirituele bewustwording en persoonlijke ontplooiing

Home » Spiritualiteit

Spiritualiteit

Mystagogie

Innerlijke ruimte

Deze vraag welt in mij op vanuit de stilte. Begrijp nu waarom ik deze stilte zoek. Gaandeweg beoefen ik stilte als een oud ambacht. Mijn vermogen om te luisteren zal zich ontwikkelen. De chaotische stemmen zullen tot zwijgen komen. Luisteren zal ik naar de ene stem die hoorbaar wil worden. De vragen die zich diep in mij schuilhouden  ’Wie ben ik’?, ‘En waartoe?’  Ik wil samenvallen met mijzelf.

Bovenstaande woorden, opwellend vanuit stilte, zijn van de dichter Maria de Groot (1937-).  Ze heeft ze beschreven in haar boek De innerlijke ruimte, een spirituele weg. In het najaar zullen we in de voetstappen van Maria de Groot op weg gaan naar ons eigen innerlijk. De ervaring leert dat haar woorden dicht aansluiten bij onze eigen belevingswereld: ze spreekt onze taal  en haar woorden kunnen onze eigen ervaring verhelderen. Zij toont zich een goede mystagoge, een goede begeleider in het geheim van wie wij ten diepste zijn.

Maria de Groot geeft uiting aan een spiritualiteit van wat zij ervaart als een innerlijke bestemming. De spiritualiteit van de weg naar binnen, naar de bron van vreugde en bevrijding van angst, naar verstilling in het luisteren naar de innerlijke stem, naar heling door de genezing van verborgen verwondingen. Aan de hand van teksten uit haar boek zullen we zelf deze verkenning aangaan; wie ben ik ten diepste en wat is mijn bestemming, hebben we een intuïtie van onze bestemming, welke angst houdt ons tegen onze eigen weg te gaan, hebben we het te druk om te luisteren naar onze innerlijke stem, willen we onze verwondingen liever verborgen houden, waar vinden we onze bron tot vreugde en veerkracht? Ieder van ons heeft zo zijn eigen vragen en ervaringen in de verkenning van het gaan van onze weg.

Deze bijeenkomsten worden op 3 locaties gehouden, waaruit je kunt kiezen:

4 avonden in Roosendaal

Data: maandag 20 november, 4 en 18 december 2017 en  8 januari 2018
Tijd: 19.30 tot 21.45 uur
Plaats: St. Joseph. St. Josephstraat 2, Roosendaal
Kosten: €40 voor 4 avonden

4 avonden in Oosterhout

Data: maandag 6, 13, 27 november en 11 december 2017
Tijd: 19.30 tot 21.45 uur
Plaats: Norbertinessenpriorij Sint-Catharinadal, Kloosterdreef 3, Oosterhout
Kosten: €40 voor 4 avonden

Weekend in Steyl
Tijdens het weekend zullen we ook in stilte, met zang, in de natuur en met creativiteit onze innerlijke ruimte verkennen

Data: vrijdag 27 april t/m zondag 29 april 2018
Plaats: St. Michaël, St. Michaëlstraat 7, Steyl
Tijd: aankomst tussen 16.30-17.30 uur – vertrek 16.00 uur
Kosten:  €200 (eigen kamer met wastafel, gedeelde douche en toilet  op de gang) of €235 (eigen kamer met douche en toilet)

 Info en opgave: spiritwijs@your-mail.com of via contactpagina